Skip to Main Content »

Nyhedsbrev
Nyhedsbrev

Mere om priser

Skrevet 07/03/2011 af Berit Lund Der er 3 kommentar(er)

Jeg vil gerne følge op på et tidligere indlæg om priserne på e-bøger, for igen er jeg blevet kontaktet af en læser, og igen er jeg blevet klogere. Og det vil jeg gerne dele mine overvejelser omkring.

Den flinke læser har nemlig udarbejdet en lille fin undersøgelse af priserne på e-bøger i forhold til priserne på p-bøger, og denne undersøgelse viser to ting:

1. at e-bøgerne faktisk i visse tilfælde er alt for dyre
2. at priserne på e-bøger svinger ret meget i de forskellige e-boghandlere. Det skal jeg ikke dvæle ved, men er både overrasket og glad over BookSnobs placering i den billigere nede.

For dyrt
I undersøgelsen er der lavet en sammenligning af priser på 5 e- og p-bøger. De fem titler er tilfældigt udvalgt, og en samlet pris på henholdsvis alle 5 e-bøger og alle 5 p-bøger er sammenlignet. Og forskellen er utrolig. For papirbogspakken skal man af med 775,31 og for e-bogspakken skal man af med 999,75. Og ja, det er sørme da for tåbeligt. Alle er vel enige om at e-bogen skal være billigere end p-bogen? Ikke mindst hvis vi skal hjælpe e-bogen lidt på vej, lytte til kunderne og tage højde for de færre udgifter. Spørgsmålet er jo så hvor meget billigere, men billigere - helt klart.

Og så viser det sig, som det også tidligere på bloggen er blevet hentydet til (tak til Henrik for tidligere kommentar til Oh, de priser), at det kan være absurd meget dyrere at købe sine bøger i elektronisk format.

SÅ, et spædt, kærligt forslag herfra: Kunne man overveje fra forlagenes side at gøre ekstra meget ud af at justere priserne, så e-bog priserne følger paperback priserne bare nogenlunde? Er det i virkeligheden et spørgsmål om at en ny arbejdsgang skal indarbejdes? Jeg hjælper gerne. Bare ring!

Skriv gerne en kommentar, og gerne her på siden, hvis der er en god grund til at paperback udgaven af Undtagelsen koster 79,96 DKK og e-bog udgaven koster 209 DKK (hos BookSnob).

Og se desuden denne bekræftende artikel på Politiken.dk fra i formiddags: E-bøger er dyrere end trykte

På forhånd tak fra Berit :)


Dette indlæg er skrevet i E-bøger, Priser, Forlag

 • Boris siger:

  Jeg er selv den forholdsvis lykkelige ejer af en Kindle ebogslæser. Jeg har primært anskaffet den ud fra det faktum at jeg i forvejen købte og lånte mange engelsksprogede bøger, og her kunne jeg jo se, at der var en tydelig prisgevinst ved at handle hos Amazon.

  Desværre er der sket det - for forbrugeren - uheldige, at det nu er forlagene selv som fastsætter priserne på Amazon. Dette har desværre betydet at nye ebøger oftest er dyrere end fastforms-bøgerne, på trods af at man jo ikke har det samme ejerforhold til en (Amazon-)ebog som til en fysisk bog. Man kan f.eks. ikke sælge den igen, når man har læst den og ej heller låne den ud.

  Denne prisudvikling synes jeg er meget uheldig, og den kan være med til at skubbe til en uheldig og ulykkelig udvikling med piratkopiering af e-bøger - se blot på musikindustrien, som var (for?) længe om at forstå hvordan man håndterer det nye, digitale publikum.

  Som Kindle-ejer kan jeg ikke altid købe mine ebøger i en anden "butik" og læse dem på min Kindle, her viser DRM-spøgelset sit ubehagelige ansigt. Jeg er godt klar over at I her på BookSnob gør meget for at tilbyde bøger som kan læse på flere devices - og tak for det!

  Skrevet 17/03/2011 kl. 09:48

 • Boris siger:

  Faldt iøvrigt lige over denne forklaring på ovenstående fænomen FYI:
  http://blog.nathanbransford.com/2011/03/why-some-e-books-cost-more-than.html

  Skrevet 19/03/2011 kl. 09:01

 • Berit Lund siger:

  Tak for input Boris!

  Skrevet 19/03/2011 kl. 10:53

Kommentarer