Skip to Main Content »

Nyhedsbrev
Nyhedsbrev

Kindle Touch

Skrevet 10/02/2012 af Berit Lund Der er 10 kommentar(er)

Så blev det tid til min 4. Kindle. Den 5. var til min mor, så det er altså kun 4 jeg har selv. Og lad mig lige understrege, at det jo altså ikke er nødvendigt med så mange, med mindre man er en nørd som jeg.

Denne gang er det med touch skærm, og det synes jeg var på tide. Sony har gjort det længe mere eller mindre succesfuldt, og endelig kom Kindle med deres bud på en dedikeret e-bogslæser med touch skærm. Den kom på markedet i USA samtidig med Kindle 4, som jeg har blogget om her, og Kindle Fire som vi endnu må vente på i Danmark.

Shipping

Jeg hørte i mandags, at den nu kunne købes til Danmark, og købte den med det samme. Torsdag havde jeg den. Det er virkelig hurtig levering, og der er ikke så meget mere at sige til det.

Pris

Prisen løber op i 1100,00 danske kroner med told og forsendelse. Så det er bare et par hundrede mere end Kindle 4, der koster 900,00 kr. Det er simpelthen så billigt og du får meget for de penge.

Skærm

Størrelsen på skærmen er 6 tommer ligesom de fleste andre. Og den er knivskarp. Faktisk er skærmen på min Kindle Touch betydeligt hvidere end min Kindle 3 og 4.

Kindle 4 vs Kindle Touch

Kindle Touch er lidt tungere (213 g) end Kindle 4 (160 g), men de ligner umiddelbart hinanden på grund af materialet. Skærmen er samme størrelse, men alt det udenom er lidt større på Kindle Touch og den er også lidt tykkere. Skærmen er bedre på Kindle Touch og kontrasten er betragteligt forbedret. Og så er Kindle Touch meget mere intuitiv at bruge end Kindle 4, hvor det hele styres ved hjælp af de 5 knapper. Den eneste knap der er på Kindle Touch er sådan en lille gummi Home knap.

Kindle 4 er billigere, og det er den eneste grund til at vælge den fremfor Kindle Touch. Og så er der nogen, der ikke bryder sig om touch skærme og som foretrækker at bladre på knapperne.

Og så står der sørme, at Kindle Touch kan holde batteriet i op til 2 måneder, hvis du har slukket din WiFi og læser en halv time hver dag. 2 måneder!

Og du kan sende personlige dokumenter og pdf'er til den, som du kan læse og tage noter i.

Og, mine damer og herrer, det bedste jeg har prøvet med den er at holde to fingre på skærmens midte og derefter køre dem ud til hvert sit hjørne af skærmen, for SÅ FORSTØRRER MAN TEKSTEN. Det er sgu da brugervenlighed, der vil noget. Tak Amazon.

Looks

Piiiftt... Den er virkelig lækker. Langt pænere end Kindle 4, og nu helt uden knapper. Og så virker den mere solid. Jeg skrev om Kindle 4, at den havde en lidt skramlet fysik. Sådan lidt pap-agtig, eller som jeg vist skrev, sådan lidt billigt-lort-agtig. Men da Kindle Touch vejer lidt mere og er lidt mere ren i designet uden de fem knapper, eller tastatur for den sags skyld, er den langt finere.

Købe? Det kan du LIGE HER.

God fornøjelse!


Dette indlæg er skrevet i E-bøger, E-læsere, Tests, Kindle

 • Karen Bruhn siger:

  Hej Berit
  Din anmeldelse lyder rigtig godt - jeg har blot et par spørgsmål hvis det er ok?
  1: Kan man også læse danske bøger på den
  2. Har den trådløs internet
  På forhånd tak for dit svar
  Mvh
  Karen

  Skrevet 15/03/2012 kl. 19:36

 • Berit siger:

  Helt ok:)

  Du kan godt læse danske e-bøger, hvis der ikke er DRM beskyttelse på. Og så skal de lige omformateres til Mobi, men der ligger en guide til det på forsiden af BookSnob.
  Mht trådløst internet, så er svaret ja. Du kan nemt gå på dit trådløse netværk hjemme. Det indstiller man første gang man tager den i brug. Det den egner sig virkelig godt til er at gå grasat i Kindle Store. Og ikke så meget på eksempelvis Facebook eller mailskrivning.

  Den kan desværre ikke læse e-bøger fra biblioteket, hvis man skulle have den tilbøjelighed:)

  Hilsen Berit

  Skrevet 15/03/2012 kl. 20:02

 • Andreas siger:

  Et par spm om din kindle:

  Når man sammenligner Kindle Touch på Amazon.com og Kindle Touch på Amazon.co.uk, er der den forskel at UK-versionen angiveligt kan skifte mellem en række sprog og kan skifte mellem visning af siden stående og liggende. Dvs. i portræt eller landskab.

  Kan din Kindle Touch det? Eller er det mon kun noget man kan hvis man køber via UK eller et andet europæisk land.

  Skrevet 11/04/2012 kl. 12:29

 • Berit siger:

  Hej Andreas

  For det første vil jeg lige sige at man fra Danmark kun kan købe Kindle fra Amazon.com og kun Kindle, Kindle Keyboard og Kindle Touch. Så bare glem .co.uk.

  For det andet så ved jeg ikke helt præcis hvor Jeff Bezos har haft sit hoved da han besluttede at man på Kindle Touch ikke havde brug for at vende skærmen en gang i mellem. Fx når man skal læse en pdf.

  Det kommer nok i en eller anden opdatering, for det er mildt sagt mystisk.

  Jeg ved ikke om det også gælder ved Kindle Touch købt i UK, hvis man kan få fat på sådan en.

  Skrevet 11/04/2012 kl. 20:42

 • Andreas siger:

  Jeg er blevet lidt klogere. Sagen er den at KT var sat til salg på UK-siden med release den 27. april. Med ny firmware, som bl.a. understøtter at man kan vende skærmen. På US-siden var KT hele tiden til salg, men med den gamle firmware, hvor man altså ikke kan vende siden. Den nye firmware er i mellemtiden blevet frigivet til alle KT så eksisterende ejere får en automatisk opdatering de kommende uger eller kan selv hente opdateringen på Amazons hjemmeside. KT fra UK-siden kommer præinstalleret med den nye firmware. Køber man fra US nu, skal man måske selv klare opdateringen, venter man nogle uger, kommer US-KT også med den nye firmware. Som dansker kan man kun købe gennem US-siden, men man kan altså helt enkelt vente på en automatisk opdaterin og så får man de samme funktioner som UK- siden reklamerer med, herunde at man kan vende apparatet. Søg på "kindle touch firmware", så finder du den nye opdatering.

  Skrevet 12/04/2012 kl. 07:17

 • Thomas Mouritsen siger:

  Jeg læser Kindle bøger på min iPad, men er irriteret over at jeg skal være forsigtig over kun at røre iPad'en uden for skærmen for ikke at komme til at bladre. For at undgå det så er jeg ved at overveje at anskaffe mig en simpel Kindle, men du snakker godt nok meget positivt om Touch. Kan man deaktivere skærmen eller er det slet ikke noget problem at man kommer til at bladre når man læser på Touch?

  Skrevet 23/04/2012 kl. 09:54

 • Helle siger:

  Hej Berit

  Jeg overvejer at købe en e-bogslæser og kunne godt tænke mig en kindle, men er lidt i tvivl om hvilken slags det skal være. Er din kindle touch med 3G eller kun Wi-Fi? Og er der nogen idé i at købe en med 3G hvis man har adgang til Wi-Fi hjemme?

  Jeg har ikke selv en smartphone, så jeg var først ret vild med idéen om gratis webbrowsing med 3G (selv hvis den er meget primitiv og langsom) til fx at tjekke google maps eller email. Men sådan som jeg forstår det er det ikke muligt i Danmark, kun wikipedia og amazons shop, og resten hvis man er i nærheden af Wi-Fi. Ved du om det er korrekt forstået?

  Mange tak for en rigtig god og informativ blog
  Mvh Helle

  Skrevet 03/05/2012 kl. 09:41

 • Berit Lund siger:

  @thomas Jeg ved ikke om man kan låse eller deaktivere skærmen. Er ikke stødt på det. Jeg ved dog, at den ikke kan vendes om, så det er heldigvis ikke et problem at den pludselig drejer rundt, hvis man ligger på siden og læser.

  Jeg synes ikke selv det er noget problem med en touch skærm Slet ikke. Jeg er tværtimod virkelig glad for det, både når jeg skal bladre og når jeg skal navigere rundt.

  @Helle Min Kindle Touch er med WiFi, og det er fint til mig. Bruger bare mit eget trådløse netværk når jeg er hjemme, og så bruger jeg min smartphones (iPhone 4), hvis jeg skal købe en bog fra Amazon når jeg er ude.
  Jeg bruger ikke selv min Kindle til at tjekke mails eller ret meget andet end at læse på. Det er en lille grå/hvid skærm der er fremragende til læsning, men ikke så god til mails, Facebook eller Google Maps.

  Det kan dog godt lade sig gøre, hvis du er er på et netværk. Jeg kan ihvertfald se BookSnob.dk siden på min Kindle. Og der er også en Facebook side der hedder http://touch.facebook.com, og som faktisk virker. Med andre ord, du kan finde alt det du plejer på nettet, bare lidt langsommere og lidt mere utydeligt.

  På min første Kindle (nr 2) havde jeg gratis 3G på. Det var dejligt, men jeg ville ikke selv have behov for det igen. Og jeg tror ikke du har adgang til Kindle Store og Wikipedia med mindre du er på et netværk, om det er 3G eller bare dit eget trådløse.

  Skrevet 03/05/2012 kl. 10:10

 • Natasha siger:

  Hej!
  Jeg vil bare lige høre, om opladeren til Kindle Touch passer i danske stikkontakter?
  Eller om jeg skal anskaffe mig en adapter? :-)

  Mvh Natasha

  Skrevet 03/08/2012 kl. 18:38

 • Berit Lund siger:

  Der er et USB kabel med, men du skal købe et europæisk stik til. Det findes også god Amazon.com.
  Hilsen Berit

  Skrevet 03/08/2012 kl. 20:25

Kommentarer